-
Необходими продукти:
5-6 кори за баница / 154г са това, моите са кори ”Фамилия” /
3 яйца
1 длан сирене /112г /
1 длан кашкавал / 84г /
4-5с.л. цедено кисело мляко “Олимпус” /100г/
чаша кисело мляко /220г/
1/2ч.л. сода-бикарбонат
4 ч.л. зехтин.
Начин на приготвяне:
Намазвате дъното на малка тавичка/ 20см/ със малко от зехтина. Содата слагате в киселото мляко и смесвате с яйцата, сиренето, кашкавала и цеденото мляко. Зехтина може в сместта или отгоре- изборът е ваш 😉
Можете да направите баничката по начина, по който си я правите винаги. Можете да разпределите плънката на 3 и да я разстелите на три двойни кори и да я завиете като вита баничка да стане. Има и друг начин- накъсвате корите и смесвате с плънката и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване / около половин час/ 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна баничка е за 12 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Въглехидратите са от корите за баница и малко от киселото мляко, протеините са от сиренето, кашкавала, цеденото мляко и киселото мляко, мазнините от зехтина и малко от сиренето, жълтъците и киселото мляко.
Как можете да си я хапнете?
Разделяте баничката на 6 парчета и така във всяко има по 2БПВМ.
Вариант 1 /за малко хранене/: Едно парче баница с чаша айрян.
Вариант 2 /за малко хранене/: Половин парче с 220г кисело мляко.
Вариант 3: /за голямо хранене/: Две парчета с айрян.
Вариант 4: /за голямо хранене/ Едно парче и половина с айрян.
Вариант 5: /за голямо хранене/: Едно парче с 220г кисело мляко.
Да ви е вкусно 😉