Необходими продукти:
за питката:
1 яйце / или 2 белтъка за по – стриктните/
2 с.л. кисело мляко
1 супена лъжица с връх трици /19 г/
щипка бакпулувер, сол или шарена сол, чесън на прах / по желание
може да добавите и 1 пълна ч.л. ленено брашно
Начин на приготвяне:
Разбърквате всички съставки в купичка, ако имате време, оставяте малко да поемат триците, ако нямате направо слагате в микровълновата за 3-4 минути и след като я изкарате от микровълновата я обръщате в чиния, може да поръсите с подправки по избор. За хора, които държат на по – здравословния начин на приготвяне на храната – може да я изпечете и във фурна, просто става за около 20 минути на средна температура..А, колкото до вредата от микровълновите печки, аз смятам, че ако се използва рядко, не е такъв проблем. Аз лично я ползвам за няколко неща само, отвреме на време и едно от тях е това 🙂
Какво може да добавите към питката ?
1 вариант:
малко парче моцарела лайт /35 г/+ 1 среден домат /330 г/ + няколко тънки резенчета авокадо 17г /или 2 маслинки/
2 вариант:
½ длан шунка /42 г/ + прясна чушка + кисела краставичка + 2 маслинки или авокадо + 100 г плод за десерт
3 вариант:
56 г Котидж сирене или извара + 1 малък домат или няколко чери доматчета /165г/ + ½ краставица + прясна чушка + 2 маслинки или тънки резенчета авокадо /17г/
Може и много други варианти, който вече е по наясно със Зоната нека да експериментира, според това, което има в хладилника 🙂
За тези, които искат да знаят повече: Питката сама за себе си е 1 блок, гарнитурите, които може да добавите към питката също съм ги направила по 1 блок, така че общо питката + гарнитурата е за 2 блока, разбира се, може да правите ваши си различни комбинации и да увеличите на 2 блока гарнитурата и да стане за обяд и т.н.. Протеините в питката са от яйцето, въглехидратите от триците и мазнините от лененото брашно, киселото мляко не съм го сметнала в случая, защото е смесен продукт, а и от него слагаме малко 🙂