-
Необходими продукти:
126 г обезмаслено сирене /ако е обикновено – 84 г/
2 белтъка от яйце / може и 1 цяло яйце/
60 г трици или смлени овесени ядки
12 грама ядки или семена /може и микс от двете/
малко хладка водичка, подправки по избор.
Начин на приготвяне:
Разбърквате всичко на ръка – първо сиренето намачкано добре с вилица, после белтъците, триците, семената, подправки по избор / аз сложих малко самардала, че сиренето е много солено/ и малко водичка / около ¼ чаша/, гледате да не стане много рядка сместа..Постилате в тавичка хартия за печене, и правите равномерни соленки тънки, слагате по малко смес с лъжичка, ако ги направите 20 бройки за по – стриктните ще е по – лесно за смятане после 🙂 Ако ги изкарате по – малко, ще определяте на око 🙂 Миришат страхотно и са много вкусни! Стават за 2 минути приготвяне! 84
За тези, които искат да знаят повече: това са общо 4 блока соленки – П,В,М. Протеините са от белтъците и сиренето, въглехидратите от триците и овесените ядки, мазнините от ядките или семената. Ако сте ги направили 20 броя, то 5 броя са 1 блок 🙂
По колко може да изядете?
Колкото и да сте ги направили, то може на едно голямо хранене да изядете половината, като си добавите и айрянче от ½ кисело мляко, а ако искате да ги хапвате за малко хранене, може да изядете или ¼ от тях с яйрянче или само половината соленки без нищо 🙂