Необходими продукти:
Кисело мляко 2% / в случая са 2 броя млека Домлян 2% /
домакинска хартия
цедка /тип гевгир/
малка тенджерка или купа
Начин на приготвяне:
Снимка 1:На дъното на цедката застиламе два листа домакинска хартия.
Снимка 2:След това слагаме цедката на ръбчетата на купата / за да се изцежда вътре / и изсипваме киселите млека върху хартията.
Снимка 3:Накрая покриваме млякото плътно с още два листа домакинска хартия / след време и тя се напоява/.
Изчаквате една нощ и имате чудесно цедено мляко 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Полученото изцедено мляко се смята само за протеин. Можете да изцедите и по – големи количества без проблем…Цеденото мляко участва в много от рецептите ни – кремчета, смутита, в много ястия, салати и др.
Как можете да си го хапвате?
60 г от цеденото мляко е един протеинов блок. Комбинира се с мазнина и въглехидрат и получавме Зоново хранене 🙂 Пробвайте, много е лесно и по-вкусно от купеното цедено мляко.