Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

ХУСК и уникални рецепти с него

Назад

Кратка информация за хуска : представлява 100 % натурални растителни фибри, наричани още растителни влакна, влакнини или баластни вещества. Той се състои единствено от чистите бели обвивки от семената на растението индийски бял живовляк. Помага при – лениви черва, запек, гастрит, хемороиди, раздразнени черва и други неразположения. Може и да се приема без да съществуват здравословни проблеми, просто като добавка към храната, изкючително полезен. Все пак не бива и да се прекалява с него, прием на ден, не повече от 1,2 лъжици. В Зоната го ползваме като заместител на брашно или трици, тъй като той не се смята изобщо  / все едно е 0 /, така може да се добавят повече въглехидрати към храненето :) Струва около 7 лв за 100 г , продава се в аптеките и тъй като се ползва по малко, стига за доста време :) 

Тук ще добавям и други рецепти с него перидично ! 

Мекици със сирене за 1 малко хранене: / 2 блока /

1 яйце + 1 пълна с.л. хуск + 1 с.л. кисело мляко + 1, 2 с.л.прясно мляко /или вода/ + 30 г обикновено сирене /или 40 обезмаслено/ + шипка бакпулувер 

Всичко се разбърква с вилица, може да престои за малко и се “изпържват” на незалепващ тиган в няколко капки мазнина, като в важно котлона да не е на максимална степен – средна най – добре. Задължително за да балансирате – добавяте 200 г плод /без банан и сушени плодове /

На снимките дозата е увеличена :) 

Мекици с шунка и кашкавал отгоре – / 2 Блока /

За мекиците: 1 яйце + 1 пълна с.л. хуск + 1 с.л. кисело мляко + 1, 2 с.л.прясно мляко /или вода/ + шипка бакпулувер 

За отгоре плънка: 20 г шунка + 15 г кашкавал / или вместо кашкавал – 20 г моцарела лайт/, ако обичате може и малко кисела краставичка, за изравняване 200 г плод /без банан и сушени плодове /.

Мекиците се правят както горе е описано, само разликата при тези е , че когато ги обърнете трябва да сложите отгоре плънката, за да се запече и тя добре и си хапвате плода след това :) 

Бърза баница с хуск – / 3 блока /: 

2 белтъка и 1 яйце /може 2 яйца цели/ + 40 г обезмаслено сирене + 2 с.л. кисело мляко + 1 пълна с.л. хуск + 1 пълна с.л. трици + 1ч.л. бакпулувер + 1ч.л. мазнина

Всичко се разбърква и се пече на умерена фурна в малка тавичка, върху хартия за печене или намазвате тавичката с мазнината. Задължително добавяте – 200 г плод към баницата, за да изравните въглехидратите. 

Палачинки – /3 блока/:  

2 белтъка + 1 яйце + 1 с.л. извара  /30 г/ + 1 с.л. кисело мляко + 1 пълна с.л. хуск + 1 пълна с.л. брашно по избор или трици + малко ванилийка

Всичко се разбива в блендер или друга машинка, на незалепващ тиган се пекат от двете страни малки палачинки.

За плънката: 30 г обикновено сирене или 40 г обезмаслено + 200 г плодове +1 равна с.л. тахан