-
Необходими продукти:
3 белтъка
парче сирене /42 г/
1 цяла кофичка котидж сирене /168 г/
овесени трици /114г/
сусам /18 г/
бакпулвер и малко прясно мляко
Начин на приготвяне:
Триците можете да накиснете с малко вода и да оставите да набъбнат, но може и да не го правите. Към тях добавяте разбитите леко яйца, натрошеното сирене и Котиджа + бакпулвера. Разбърквате добре и разпределяте в 6 формички за печене. Накрая поръсвате със сусама и печете на 160-170 градуса докато се зачервят. Ако нямате формички за печене, върху хартия за печене оформяте няколко формички и готово 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Овесените банички са за 6 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от белтъците и сирената, въглехидратите са от триците, а мазнините от сусама.
Как можете да си ги хапнете?
Две банички са за закуска или междинна закуска, а ако прибавите чаша айрянче стават още по-вкусни.
Една баничка с половин кофичка кисело мляко също е за малко хранене.
Две банички с половин кофичка кисело мляко са за голямо хранене.
Три от баничките с чаша айрян са за голямо хранене.
Колко много варианти 😉
Да са ви вкусни 🙂
Благодарим на Цвети Цанова за рецептата!