Необходими:
3 яйца
2 с.л.извара 56г или цедено мляко 100г
2 шепи настъргана сурова тиква / 280 г/
брашно /30 г/, аз ги направих с брашно от лимец, но с всякакво ще стане..
2 ч.л.канела
по желание : ванилийка, стевия, 1,2 с.л. кокосови стърготини и др.
малко мазнина за намазване на тигана, аз ползвах кокосово масло в случая
Начин на приготвяне:
Смествате всичко в голяма купа, пасирате с пасатор, може и с кухненски робот или друга машинка 😉
Слагате в незалепващ тиган малко мазнина и ги изпичате, може да ги направите да са по – малки, може и по-големи. Вижте моите на снимките горе.
По колко може да изядете:
Няма значение в каква форма и колко големи ги направите или каква бройка, просто на едно ядене изяжте половината.
Може да ги комбинирате с:
1 равна с.л.мед 12г + 1 ч.л.тахан 3 /или вместо тахан малко ядки/ + 2с.л.цедено мляко или извара / 56 г/
За тези, които искат да знаят повече: палачинките са общо 4 блока П,В,М. Т.е половината са 2 блока, ако комбинирате с мед, тахан и цедено мляко ще станат 3 блока. Протеините са от яйцата и изварата, въглехидратите от тиквата и брашното и мазнините от кокосовото масло.
За тези, които искат да бъдат по – стриктни: могат да сложат трици, вместо брашно и да не гарнират с мед, а да ги ядат чисти..