Предлагам ви няколко варианта за тиквата:
1ви вариант : зелена е рецептата
2 средни парчета печена тиква /200 г , подсладена със стевия или без нищо/
малко орехи натрошени /2 цели/, по желание канела
112 г Котидж сирене или извара , може и нискомаслено цедено мляко 200 г
2ри вариант: рецептата е червена
2 средни парчета печена тиква /200 г/
1 равна с.л. мед 12г
168 г Котидж или извара, може и нискомаслено цедено мляко 300 г
натрошени орехи /3 ореха/, по желание канела


3ти вариант : с овес или лимец , рецептата е зелена
1 парче варена и настъргана тиква /140г / + 60 г сварен овес или лимец + малко стевия за подлсаждане + канела + 168 г Котидж или извара, може и 300 г нискомаслено цедено мляко
При всички варианти може да изпечете тиквата във фурната или да я сварите – по ваше желание, след това:
*може да я оставите на парчета или да я настържете,
*може докато я печете да сте сложили стевия / билка, с 0 калории, която подслажда/ ,
*може и да подсладите примерно цеденото мляко или изварата също със стевия, ако обичате така,
*може и да оставите да контрастират вкусовете от сладкото на тиквата и леко солено от млечните продукти,
*може и да разбъркате цеденото мляко с печената тиква, канелата, меда и орехите – също става много интересено на вкус…
За тези, които искат да знаят повече: Първия вариант е за 2 блока П, В,М. Втория и третия вариант са за 3 блока П,В,М. Протеините са от млечните продукти, въглехидратите от тиквата и меда и овеса и мазнините от орехите.