-
Необходими продукти:
1/3 ч.ч. прясно мляко
½ ч.л. захар
1 пакетче суха мая
Тези продукти се смесват за да се получи реакция / да шупне маята /
И още:
1 яйце
Средно голямо парче кашкавал / 56 г /
Малко по- голямо парче сирене / 84 г /
1 пълна с.л. лимецово брашно / 15 г /
1 – 2 с.л овесени трици / 19 г /
3 – 4 с.л царевично брашно / 56 г / Ако искате можете да си сложите само лимецово брашно – 96 г.
2 ч.л. разтопено масло
Начин на приготвяне:
Предварително сме си подготвили маята. От останалите продукти / без маслото /, разбъркваме тесто. доста твърдо се получава. Разделяме си го на 6 равни топки. С мазни ръце от маслото, оформяме малки питки и нареждаме върху хартия за печене. Слагаме в студена фурна, без да чакаме да втасват и печем на 180 градуса около 35 минутки. Можете леко да поръсите със сусам.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези ухаещи невероятно сиренки са за шест блока протеини / сирене, кашкавал и яйце /, въглехидрати /брашното и триците / и мазнини от маслото.
Как можете да си ги хапвате:
Две сиренки с айрян са класика. Една с чаша кисело мляко също за закуска или междинка. А половината сиренки с чаша айрян са си за голямо хранене 😉
Деси Чанева ни даде идеята и снимката за сиренките с мая.Благодарим :* На нас ни остава да си ги приготвяме и да ни е вкусно 🙂