-
Необходими продукти:
3 яйца /който иска да е по – стриктен, да сложи 1 яйце + 4 белтъка/
10 равни с.л овесени трици / 95 г /
Една длан обикновено бяло сирене – 84 г
Две шепи зелен лук / 140г /
8 маслинки
1 с.л сусам за поръсване / 6 г /
3-4 с л кисело мляко, бакпулвер, магданоз, чубрица, самардала, шарена сол, босилек.
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с киселото мляко, добавяме сиренето / натрошено /, нарязания лук, магданоз и триците.
Оставяме за около 20 минути да поемат триците и добавяме нарязаните маслинки, бакпулвера и подправките.
Изсипваме в малка тавичка / 24 см/дм /, застлана с хартия за печене и поръсваме със сусама.
Печем около 30 минути в загрята фурна на 180 градуса4





За тези, които искат да знаят повече:
Питката е за 6 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от яйцата и сиренето, въглехидратите от триците и пресния лук, а мазнините от маслинките и сусама.
Как можете да си я хапнете?
Ако разделите на 6 равни парчета във всяко ще имате по 1 БПВМ.
Две парчета с айрянче са за една закуска.
Може и едно парче с 220 г кисело мляко.
А половината питка е за едно голямо хранене.
Много е вкусна, опитайте 😉
*Съвет: Ако вместо цялото количество лук, сложите половината / 40 г/ и добавите 120 г сурова чушка става също мноого вкусно.
Отново благодаря на Мария Анастасова за прекрасните рецепти и идеи :*