Необходими продукти:
3 яйца
4 – 5 с.л. кисело мляко
3 пълни с.л. извара или Скир / 70 г /. Това е исландска извара, която е кисела и има вкус на цедено мляко. Има я в Лидъл.
Средно голямо парче сирене / 60 г / , ако нямате извара или скир, може да сложите повече сирене 🙂
5 – 6 с.л. овесени ядки / 85 г /
1 равна ч.л. масло / 7 – 8 г /
1 ч.л. бакпулвер
по желание – 1 – 2 щипки семенца от ким
Начин на приготвяне:
Днес всичко живо бърза 🙂 Така че – всичко се разбива в дълбок съд, после се изсипва в малка тавичка и се пече на 170 – 180 градуса за 15 минути и докато замирише на вкусничко, и после по кутиите, разбира се 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Нашата селска баничка е за шест блока протеини / яйцата, скира и сиренето /, шест въглехидратни / овесените ядки / и шест мазнинни / маслото / блока.
Как можете да си я хапвате?
Разделяте готовата баничка на 6 равни парчета и си имате във вско по 1 БПВМ.
Две парчета са напълно достатъчни за закуска или междинно хранене. С айрян, за който обича е върхът.
Едно парче с чаша кисело мляко също за междинка или закуска.
а три парчета / половината баничка / – си е за голямо хранене.
Тази вкусна селска баничка идва чак от Лондон. И там си хапват Зоново и работят много. И ето, че като има желание има и начин. Благодарим на Ваня Делякова за идеятa, изпълнението и красивите снимки.