Необходими продукти:
- 1 яйца – 1БП
- 48 г мед – 4БВ
- 49 г протеин ванилия – 7БП/по етикет/
- 56 г брашно от лимец – 4БВ
- 35 г масло – 12БМ /завишени заради сухият протеин/
- Еритритол 3-4 с.л./пробвайте на вкус/
- ванилия, канела на вкус
- 1/2 ч.л бакпулвер
- портокалови корички по желание
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцето заедно с еритритола, добавяте разтопените масло и мед. Добавяте брашното с бакпулвера и протеина. Накрая са подправките, ванилия, канела, мъничко настърганата кора от портокал по желание. Месите си тестото, като го оставяте малко в хладилника за 15-20 минути да стегне, за да може да го разточите и да оформите фигурки, може и като кръгли бисквитки да ги направите, ако нямате формички. На мен ми излязоха около 30 меденки. Печете на предварително загрята фурна, в тавичка с хартия за печене, с горен и долен реотан с вентилатор на 180 гр. Следете около 8-10 минути са им необходими, готови са когато придобият лек загар, внимавайте да не ги препечете, стават бързо.
За тези, които искат да знаят повече:
Всички меденки са за 8 БВПМ. Протеини /яйца, протеина/, въглехидрати /брашното, меда /. Мазнини /маслото/.
Как можете да си го хапвате:
Ако са ви излязли 30 броя, 4 меденки са за 1 цял блок. А ако вашите са различна бройка разделете 8 на бр. меденки и ще получите за колко блока е 1 меденка.
Рецептата и снимките са на Вероника Манчева. Безкрайно и благодарим!
Да ви е сладко!