Необходими продукти:
- 2 белтъка – 1 БП
- Скир – 195 гр. – 3 БП
- Нискомаслена извара – 112 гр. – 2 БП
- Овесени трици – 95 гр. – 5 БВ
- Ягоди – 140 гр. – 1 БВ
- Кокосови стърготини – 18 гр. – 6 БМ
- Тахан (може и някакви ядки в зелена зона по избор)
- Ванилия, бакпулвер и еритритол
- Скир – 130 гр. – 2 БП
- Чия – 18 гр. – 6 БМ предварително накисната, за да може да набъбне.
- Ягоди, малини и боровинки – 260 гр. 2 БВ.
Начин на приготвяне:
Разбърквате продуктите за блата и разстилате на голям блат върху хартия за печене. Печете на 160-170° във фурна с вентилатор до суха клечка. След изваждането изчаквате съвсем леко да поизстине и навивате на руло докато си приготвяте крема. Разбърквате продуктите и намазвате блата. След това навивате на руло и прибирате в хладилника. Може да се завие с фолио, за да не изсъхва.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялото руло е за 8БВПМ. Протеини /скир, белтъци, извара/, въглехидрати /триците, плодовете/, мазнини /кокосовите стърготини, тахана и чията/, мазнините са удвоени, заради обезмаслените протеини.
Как можете да си го хапвате:
Ако разрежете на 4 равни част, всяка ще има по 2 БВПМ. Хапвате 1 парче за междинна закуска.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева. Благодарим и!
Да ви е сладко!