Необходими продукти:
Скир 130гр.
Брашно от рожков 36гр.
Какао натурално 10гр.
Овесени ядки финни 70гр.
Протеин на прах (шоколадов или ванилия) 42гр.
Подсладител на вкус (стевия или еритритол)
Натрошени лешници и бадеми общо 42бр. (удвояваме мазнините заради обезмасления протеин и скир)
Прясно мляко 50мл.
Начин на приготвяне:
Накисваме овесените ядки с млякото, добавяме скира, брашното от рожков и останалите продукти. Ако сместа е много гъста, разреждаме с малко мляко или вода и разбъркваме добре до хомогенна смес. Изсипваме в правоъгълна незалепваща форма за кекс (може да е силиконова или тефлонова) и оставяме за минимум 2-3 часа в хладилника да стегнат.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата смес е за 8БВПМ. Въглехидратите са от овесените ядки и брашното, протеините от скира и сухия протеин и мазнината е от ядките.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на 8 парчета, във всяко ще е за 1БПВМ. Едно такова парче за закуска или междинно хранене е мммм…
Може и половин парченце за след вечеря или обяд :*
Рецептата и снимките на Светла Михайлова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*