Необходими продукти:
За гевречетата:
- 3 яйца – 3 БП
- 168 г рикота – 3 БП
- 200 г ябълка, която печем и правим на пюре – 2 БВ
- 56 г лимецово брашно – 4 БВ
- 12 г бадемово брашно – 4 БМ
- 2/3 ч.л. зехтин 2БМ
- 2бр. ванилия, бакпулер, еритритол
За шоколада:
- 9 г шоколадов протеин на прах – 1БП
- 12 г мед – 1БВ
- 6 г лешников тахан – 2БМ
Начин на приготвяне:
Изпичаме ябълката, която правим на пюре. Разбиваме яйцата с еритритола и ванилията. Към тях постепенно добавяме рикотата, пюрето, брашната, бакпулвера и зехтина. Сместа става по-течна. От тази смес правим 12 броя гевречета, които печем в загрята фурна на 180 °С с долен и горен реотан около 25-30 мин. Моите са в силиконови формички за гевречета, но ще станат и като мъфини.
Направих 1 блок течен шоколад и полях гевречетата.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна закуска е за 6БВПМ + 1БВПМ от шоколада. Въглехидрати /брашното, ябълката, мед/, протеини/яйца, рикота, протеин на прах/, мазнини /зехтин, тахан, бадемово брашно/.
Как можете да си го хапвате:
Ако са ви излезли 12бр. всяко геврече ще е за 0,5БВПМ /+малко от шоколада, но то е минимално и не броим/.
Хапвате 4бр. за 2 блока или 2 за малко хранене от 1 блок.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева Благодарим и!
Да ви е сладко!