Необходими продукти:
За блата:
2 яйца
4 – 5 с.л. обезмаслена извара /112 г/
1 с.л. кафява захар /8г/
2 с.л. какао /10г/
2 с.л. пълнозърнесто брашно /30 г/
3 с.л. кокосово мляко от консерва /40 г/
За крема /заливка/,която е рецептата за Домашен течен шоколад от сайта, можете да видите от ТУК, а по – долу е и подробно:
2 с.л. сух протеин с вкус шоколад /18 г/. Можете да си поръчате от ТУК
1 с.л. мед /11 г/
2 с.л. какао /10г/
8 г масло
10 -20 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
От продуктите за блата приготвяме смес, която изсипваме в малка формичка за торта с хартия за печене. В случая е 18 – 20 см. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна до суха клечка. Крема приготвяме като слагаме маслото в купа и добавяме меда. Разбъркваме с вилица да се смеси добре. После е ред на какаото и протеина. Постепенно и с разбъркване се добавя млякото, докато стане крем с консистенцията на течен шоколад. Който иска да е по- рядък крема , да си сложи малко повече мляко 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Нашата малка и много шоколадова торта е за 6 блока протеини /изварата, яйцата и малко от течния шоколад/, въглехидрати /какаото, захарта, брашното и от течния шоколад, и мазнини от кокосовото мляко както и от маслото в шоколада.
Как можете да си го хапвате:
Разделете на 6 равни парчета . Така във всяко ще има по 1БПВМ. За подслаждане и закуска по 1 или 2 парченца.
Благодарим на Ваня Делякова за идеята и на Светла Михайлова за снимките. Да ни е вкусно :* :* :*