Необходими продукти:
Средно голямо парче тиква /140 г/. Можете вместо тиква да сложите ябълка – 100 г.
2 ореха
1/2 кора за баница
2 с.л. рикота /56 г/
1 яйце
канела, еритритол, ванилия, може лимонова кора
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквата /ябълката/ и за съвсем малко време я задушаваме в тиган с малко водичка , докато леко омекне. Смесваме с рикотата, яйцето и орехите, добавяте 1-2 с.л. еритритол. Разстиламе листа кора за баница и нанасяме в единия край, после подправките /както си правим тиквеник/.Завиваме на руло и слагаме върху хартия за печене в малка тавичка. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 – 30 минути.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашият малък тиквеник е за два блока протеини /рикотата и яйцето/, въглехидрати /кората за баница и тиквата/ и мазнини от орехите.
Как можете да си го хапвате:
За закуска или междинно хранене е супер подходящо, засищащо и ще ви осигури престой в Зоната до следващото хранене. Ако разделите на две ще имате за два пъти. А можете да си го хапнете наведнъж.
Да ви е вкусно :* :* :*