Необходими продукти:
4 яйца
2 малки ябълки /200 г/
2 с.л. какао
4 – 5 с.л. овесени трици /57 г/
1 с.л. брашно от рожков /10 г/
2 с.л. сух протеин с какъвто искате вкус. Ако е с шоколадов вкус още по – добре. Можете да поръчате от ТУК!
5 – 6 с.л. нискомаслена извара /112 г/
10 ореха или 30 г кокосови стърготини
Бакпулвер, стевия, ванилия по желание
За заливката:
Домашен течен шоколад от сайта. Вижте го Тук!
Една шепа къпини и малини микс /100 г/
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с триците, които предварително сме смелили на брашно. Добавяме настърганите ябълки, изварата, рожкова, какаото, протеина, орехите и бакпулвера. Изсипваме в малка тавичка с хартия за печене и печем в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор около 20 – 25 минути и до суха клечка. Като извадим от тавичката заливаме с течния шоколад и украсяваме с червените плодове.
За тези, които искат да знаят повече:
Тортата е за 10 блока протеини /яйцата, сухия протеин и изварата и от течния шоколад/, въглехидрати /ябълките, овесените трици, рошкова, какаото, плодовете и от течния шоколад/ и мазнини от орехите и течния шоколад. Мазнините са завишени, заради сухия протеин.
Как можете да си го хапвате:
Можете да разделите тортата на 8 равни парчета. Така във всяко ще има по малко повече от 1БПВМ. За закуска или следобедно хранене е супер подходяща. Половин парче можете да си хапнете и след основно хранене.
Балансирахме тази торта за вас, а идеята и снимката е от Мариана Калчева. Да ни е вкусно :* :* :*