Необходими продукти:
- 60 г лук – 0.5БВ
- 190 г патладжан – 0.5БВ
- 140 г печени чушки – 1БВ
- 330 г млени домати от консерва /може и пресни/ – 1БВ
- 120 г нахут – 3БВ
- 2 ч.л. зехтин – 6БМ
- Подправки: сол, босилек, чесън на прах или 1 скилидка, черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме за кратко лука с малко вода, след което добавяме патладжана за около 10 мин. и после останалите зеленчуци. Овкусяваме, добавяме и зехтина и готвим под капак на котлон за около 20-30 минути. Накрая поръсваме с магданоз.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна лятна гозба е за 6БВМ. Въглехидрати / от зеленчуците/, мазнина /зехтина/.
За да балансираме трябва да добавим протеин.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте цялото количество на 2 порции, така всяка ще има 3БВМ.
Към всяка порция добавете един от дадените варианти:
1/ 1 порция + 84 г сирене
2/ 1 порция + 105 г моцарела лайт
3/ 1 порция + 75 г печено пилешко месо.
Рецептата и снимките са на екипа ми. Благодарим им!
Да ви е сладко!