Необходими продукти:
- 4 яйца – 4 БП
- 112 г пушена сьомга – 4 БП
- 112 г котидж сирене – 2 БП
- 130 г скир – 2 БП
- 2 ч.л зехтин – 6 БМ
- 18 г сусам – 6 БМ
- 120 г лук – 1 БВ
- 2-3 големи шепи спанак /не броим/
- копър, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
В купа разбивате яйцата, добавяте котиджа, скира и нарязаната пушена сьомга на парченца. Добавяте нарязаниите на ситно лук, спанак и подправките, накрая са зехтина и сусама. Разбърквате добре и изсипвате с малка тавичка с хартия за печене. Печете на 180 градуса за около 20 минути.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази фритата е за 12БПМ протеини /яйца, сьомга, котидж, скир/, въглехидратите от лука не ги броим защото 1 блок, разделен на 12 е минимално количество, мазнина /сусам и заехти/.
Трябва да добавите въглехидрати, за да изравним баланса в чинийката.
Как можете да си го хапвате:
Режете цялото количество на 4 равни части и всяка ще е за 3БПМ, идеално за голямо хранене.
ВАЖНО! Ето варианти за изравняване на баланса:
1/ 1 парче от фритатата + салата от 330г домат+140г печен пипер+100г портокал
2/ 1 парче от фритатата + филийка хляб/Вита, Бонус, Тонус/ + 50г лютеница +90 мл вино
3/ 1 парче от фритатата + шепа зелева салата /не броим/+130г морков+200г плод
Рецептата е на екипа ми, а снимката е на Мария Костадинова. Благодарим им!
Да ви е сладко!