Необходими продукти:
- Пил.филе 84гр 3БП
- Кашкавал 28гр 1БП
- Гъби 120гр. 1/3БВ
- Зелен лук 47гр. 1/3БВ
- чушка 90гр. 1/3БВ
- Картофи 180гр. 3БВ
- Зехтин 1 и 1/3 ч.л
- сол.черен пипер, мащерка.
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе нарязваме на ситен жулиен задушаваме в тиган и постепенно добавяме пипера също на ситен жулиен, гъбите нарязани на филийки и ситно нарязания зелен лук, от който оставяме малко за поръсване при готовност. Подправяме със солта ,черния пипер и мащерката. Когато е полуготово дърпаме настрани. През това време сме сварили картофите. Намачкваме ги заедно с 1/3 от кашкавала, който е настърган. В гювече слагаме картофената смес хубаво я изглаждаме и отгоре слагаме сместа с пилешкото поръсваме с останалия кашкавал и запичаме във фурна на 200 градуса до готовност. При поднасяне пръсваме с останалия зелен лук.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашето гювече е за 4БВПМ. Протеин /пилето и кашкавала/, въглехидрати /картофа, чушката,лука/ и мазнина /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
Цялото количество е за голям хранене от 4 блока
Рецептата и снимките са по моя идея . Да ви е вкусно :* :* :*