Необходими продукти:
- 2 яйца твърди – 2 БП
- 420 г картофи – 7 БВ
- 130 г морков – 1 БВ
- 200 г грах – 2 БВ
- 140 г пил.филе или 175 г пуешка шунка – 5 БП
- Кис. краставичка 5-6 бр. – не броим
За соса:
- 3 бр. рохки яйца – 3 БП
- 1 ч.л горчица, чесън, лим.сок, сол
- 2 с.л крема сирене нискомаслено – 2 БМ
- 15 г зехтин – 5 БМ
- 30 г авокадо – 3 БМ
Начин на приготвяне:
Сваряваме 2 яйца за 7 – 8 минути, след като заври водата. Нека да са твърди. Сваряваме си картофите и морковите. Пилешкото филе също може да се свари или изпече с подправки по избор, ако нямате време, може да ползвате пуешка шунка. Нарязваме всичко на ситни кубчета, добавяме граха и киселите краставички. Соса правим от 3 рохко сварени яйца, за 3 минутки във вряща вода. Намачкваме ги добре. Добавяме към тях горчицата, крема сиренето, 1-2 с.л. прясно мляко, чесън на пах, лимонов сок и сол, зехтина и намачканото авокадо. Заливаме със соса. Разбъркваме добре докато всичко се смеси.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна руска салата е за 10 БВПМ. Протеини /яйцата и пилешкото месо или шунката/, въглехидрати /зеленчуците/, мазнини /авокадо, зехтин, крема сирене/.
Как можете да си го хапвате:
1/3 от цялото количество е за голямо хранене.
Рецептата и снимките са мои.
Да ви е сладко!