Необходими продукти:
- 336 г пилешко месо – 12 БП
- 200 г моркови – 1 и 1/2 БВ
- 360 г тиквички – 1 БВ
- 70 г къри паста червена в буркан, нашата беше по етикет – 1БВ
- 102 г ориз в сурово състояние – 8 и 1/2БВ
- Лимон, зелен лук, сол не се броят
- 400 г кокосово мляко от консерва – 12 БМ /по етикет сметнахме, нашето беше тайландско/
Начин на приготвяне:
Почистваме си пилешките гърди от жилите и ги режем на тънки жулиени. Не овкусяваме пилето понеже кърито има всички подправки и сол. В дълбок тиган слагаме 2-3 с.л. вода и изсипваме пилешкото. Когато пилешкото е на половина готово, добавяме къри пастата. Нарязваме зеленчуците също на жулиени. Първо слагаме морковите на тънки пръчици и малко водичка, около половин малка чашка. Като се задушат морковите добавяме кокосовото мляко. Оставяме да поври за 7-8 минутки. След това слагаме тиквичките и отново задушаваме за 5-6 минутки под капак. Сварявате си отделно ориза със сол и зеления лук.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна тайландска гозба е за 12БВПМ. Протеини /пилешкото/, въглехидрати /тиквичката, моркова и ориза/, мазнина /кокосовото мляко/.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте цялото количество месо със зеленчуци и ориз на 4 порции, така всяка ще има 3БВПМ.
Рецептата и снимките са мои и на моят брат Георги. Благодаря му!
Да ви е сладко!