Необходими продукти:
- 310 г пилешко филе – 11БП
- 1 яйце – 1БП
- 100 г царевичен корнфлейкс – 10БВ /сметнат по етикет/
- 30 г брашно от лимец – 2БВ
- 4 ч. л. зехтин – 12 БМ
- 100 г кисело мляко 2% /не броим, защото ще го разделим на 4 порции/
- сол, чесън, копър, подправки по желание
За марината на месото:
- малко прясно мляко /не броим/
- сол, черен пипер, червен пипер, соев сос
Начин на приготвяне:
Първо си нарязваме месото на големи хапки. Осоляваме го и овкусяваме с черен пипер, после в купа изсипваме няколко лъжици прясно мляко и соев сос и го мариноваме за малко. После разбиваме яйцето и овалваме първо в брашното от лимец, после в яйцето и накрая в корнфлейкса. Подреждаме в тавичка застлана с хартия за печене и ги наръсвате леко със зехтина отгоре. Аз правя двойно количество, защото се харесват от всички вкъщи и свършват много бързо. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с горен и долен реотан до готовност. Следете да не ги изгорите или пресушите. Ориентировъчно са готови за 15-20 минути, но пак зависи от фурната, колко е загрята и т.н.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна и бърза рецепта е за 12БВПМ. Протеин /пилешкото месо /, въглехидрати /корнфлейкса и брашното/, мазнини /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте яденето на 4 равни порции и всяка е за 3БВПМ.
Добавете си млечен сос от киселото мляко, копър, подправки по желание. Ако много обичате майонеза, може да замените половината зехтин с майонеза в соса. Ето количествата тогава, 2 ч.л. зехтин и 2 ч.л. мейнонеза /обикновена/ в соса.
Рецептата и снимките са моя идея.
Да ви е сладко!