Необходими продукти:
- 2 яйца или 2 белтъка и 1 яйце- 2БП
- 112г мека нискомаслена извара – 2БП
- 60г авокадо – 6БМ
- 52 г прошуто /по етикет/ – 2БП
- 1-2 шепи пресен спанак – не броим
- 1 ч. л. кисело мляко
- сол и пипер



Начин на приготвяне:
Отделяте белтъците от жълтъците, разбивате белтъците на сняг, а към жълтъците добавяте изварата и подправките. Сглобявате двете смеси и в малка тавичка с хартия за печене, печете блата на 200 гр за 25 мин/все пак следете, всяка фурна е различна/. Оставете на страна да изстине леко/може да го завиете предварително, за да не се начупи после/. Намачквате си отделно авокадото отново с малко сол, лимон и 1 ч.л. кисело мляко, намазвате блата и нареждате прошутото после спанака. Завивате на руло.
За тези, които искат да знаят повече:
Това вкусно руло е за 6БПМ протеини /яйца, извара, прошуто/, мазнина /авокадо/.
Трябва да добавите въглехидрати, за да изравним баланса в чинийката.
Как можете да си го хапвате:
Режете цялото руло на две равни части и всяко ще е за 3БПМ, идеално за голямо хранене.
ВАЖНО! Ето варианти за изравняване на баланса:
1/ половината руло + салата от 330г домат+140г печен пипер+100г портокал
https://www.kakvodaqm.bg/produkt/e-kniga-s-tradicionni-balgarski-yastiya-balansirani-po-zonata/2/ половината руло + филийка хляб/Вита, Бонус, Тонус/ + 50г лютеница +90 мл вино
3/ половината руло + шепа зелева салата /не броим/+130г морков+200г плод
Рецептата и снимките са на Мира Пенева Благодарим и!
Да ви е сладко!