Необходими продукти:
- Тел.кайма 462гр. 11БП
- Яйца 1бр. 1БП
- Лук 360гр. 3БВ
- Пипер 540гр. 2БВ
- Домат 330гр. 1БВ
- Морков 130гр. 1БВ
- Сварен ориз 200гр. 5БВ
- зехтин 4 ч.л. 12БМ
- Чесън 1-2 скилидки, чубрица, кимьон, сол,черен пипер, червен пипер.

Начин на приготвяне:
Омесваме си каймата с яйцето, подправките и 60гр.от лука нарязан на ситно. Оформяне кюфтенца по около 50гр. и ги позапичаме във фраера или на тиган без мазнина. Отделно в тенджера задушаваме зеленчуците със зехтина, нарязани на жулиени, само домата режем на ситни кубчета. Слагаме малко водичка. Подправяме със солта, чубрицата, червения пипер и чесънчето. 10-на минути преди отстраняване от огъня слагаме вътре и кюфтенцата да поврат до готовност.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашето ядене е за 12БВПМ. Протеин /каймата и яйцето/, въглехидрати /зеленчуците и ориза/ и мазнина /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
Цялото количестводелим на 4 равни части и всяка порция се получава за 3БВПМ
Рецептата и снимките са по идея на Злати Кавалджиев . Да ви е вкусно :* :* :*