Необходими продукти:
- 270 г сурови чушки микс /зелена, червена, чорбаджийска люта, може и само 1 вид/ – 1БВ
- 56 г сирене – 2БП
- 65 г скир – 1БП
- 1/2 лаваш – 1,5БВ
- 65 г червен лук – 0,5БВ
- 6 бр. зелен маслини – 3БМ
- сол, оцет на вкус
Начин на приготвяне:
Задушавате чушките и лука на тиган със съвсем малко водичка, докато леко омекнат и водата изври /нека да хрупкат, да не са пресготвени/. Правите канапе от натрошеното сирене и скира в средата на чинията и изсипвате чушките отгоре. Не пропускайте чорбаджийските чушки, предават уникална пикантност. Накрая гарнирате с препечения лаваш, запечен на сух тиган или фурна, /става много бързо/ и добавяте маслините. Уникално се получава!
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна салта е за 3БВПМ въглехидрати /чушките, лука и лаваша/, протеин /скира и сиренето/, мазнина /маслините/.
Как можете да си го хапвате:
Идеална е за обяд или вечеря.
Рецептата и снимките са на Мира Пенева, от моя екип. Благодаря и!
Да ви е сладко!