Необходими продукти:
- 100 г праз – 1БВ
- 65 г морков – 0.5БВ
- 180 г гъби – 0.5БВ
- 230 г броколи – 1 БВ
- 270 г карфиол – 1БВ
- 80 г нахут – 2БВ
- 2 ч.л. зехтин – 6БМ
- Подправки: сол, черен пипер, самардала и малко куркума, копър

Начин на приготвяне:
Задушаваме за кратко в малко водичка нарязаните на дребно морков и праз. След около 10 мин. добавяме и нарязаните гъби. Доливаме вода и след като кипне добавяме всички останали зеленчуци. Подправяме със сол и другите подправки и оставяме на котлона докато се сварят зеленчуците. Готовата супа поръсваме със ситно наязан копър.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата супа е за 6БВМ. въглехидрат /зеленчуците/, мазнини /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
Трябва да добавим протеин.
Варианти за изравняване на протеина:
– котидж сирене
– сирене
– пилешко месо /варено, печено/
– риба
– моцарела
– шунка
– нещо по ваш вкус
Как аз хапнах от супата: 1 БВМ супа + 75 г печено пилешко месо 3БП + 1 филийка 1БВ + 1 ябълка 1БВ + няколко ядки за още мазнини.
Също така може да си добавим и малко зелена салата, шепа зеле или краставица.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева. Безкрайно и благодарим!
Да ви е сладко!