Необходими продукти:
- Ечемик сух 28 г – 2 БВ
- Червен пипер 135 г – 0.5 БВ
- Грах 50г – 0.5БВ
- Калмар 42 г – 1БП
- Скариди 42 г – 1БП
- Миди 42 г – 1БП
- Зехтин 1 ч.л. – 3БМ
- сол, черен пипер, куркума, копър, магданоз, сух чесън
Начин на приготвяне:
Първо си сварявате ечемика в съотношението описано на опаковката.
В леко намазнен тиган се запечатват скаридите по 1 мин. от всяка страна. Вадят се, за да не се пресготвят. След това в тигана се слага със зехтина почистеният и нарязан калмар и пипера, да се задушат с малко водичка . Тук се слагат подправките куркума, черен пипер, сол. Добавят се предварително сварения ечемик и грах и накрая мидите. Може да поръсите с магданоз копър и лимон.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна паеля е точно за 3БВПМ. Протеин /миди, скариди, калмари/, въглехидрати /зеленчуците и ечемика/, мазнини /зехтин/.
Как можете да си го хапвате:
Цялото количество е за голямо хранене, обяд или вечеря.
Рецептата и снимките са на ZONE FOOD VARNA ! Благодарим им!
Да ви е сладко!