Необходими продукти:
- 60 г банан – 1.5 БВ
- 35 г брашно от тапиока – 3.5 БВ
- 3 яйца – 3 БП
- 130 г скир – 2 БП
- 200 мл.прясно мляко – 1БПВМ
- Ванилия, щипка сол за разбиване на яйцата
- 2/3 ч.л.зехтин 2БМ /за намазване на тигана/
Начин на приготвяне:
Намачкваме банана, а яйцата рабиваме с щипка сол. Към тях добавяме брашното от тапиока и скира и разбъркваме до еднородна смес. Накрая добавяме прясното мляко, ванилията 1-2 с.л.вода. Печем на тиган на не много висока степен – около 6-7 от 9. Намазваме тигана с четка преди всяка палачинка. Към всяка можете да си добавите солен или сладък пълнеж по ваш вкус и желание. Аз намазах със скир, ягоди и залях с лешников тахан.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна палачинки са за 6БВПМ. Протеини /яйца, скир, прясно мялко/, въглехидрати /брашно от тапиока, банан, пр.мляко/, мазнини /зехтин, пр.мляко/.
Как можете да си го хапвате:
От цялото количество ми излязоха 6 бр палачинки, всяка е за 1БВПМ, добавете си пълнеж от още 1 блок скир /65г/, ягоди /70г/, мед /6г/, тахан /6г/ или друг по ваш избор и така ще имате ядене от цели 2 блока. Идеални за закуска или следобяд.
Идеята и снимките са на Спасла Алачева, от моя екип. Благодаря и!
Да ви е сладко!