Необходими продукти:
яйце 1бр.
настърган чедър 56гр.
нишесте от тапиока 120гр.
разтопено масло 4чл или 28гр.
щипка сол
110мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Всички продукти се пасират и се разливат в 12 формички за мъфини до 1/3-та от височината. Хлебчетата се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор до готовност.
За тези, които искат да знаят повече:
Всички бразилски хлебчета са за 12БВМ. Въглехидратите са от нишестето, мазините от маслото и 3БП от чедъра и яйцето.
Как можете да си го хапвате:
Едно хлебче съдържа 1БВМ и 1/4БП
ВАЖНО: Към всяко хлебче трябва да добавите около блок протеин (0,75БП).
За да изравним до 1 БВПМ:
1 вариант: 1 хлебче + 21гр. сирене
2 варинат: 1 хлебче + 75гр цедено мляко 2%
3 вариант: 1 хлебче + 42гр котидж сирене
Благодарим за идеята на Даниела Кунева и снимките на Александрина Томич. Благодарим! Да ви е вкусно :* :* :*