Необходими продукти:
Кори за баница. Всички са различни, в случая са 5 кори /56 г/
2 яйца
средно голямо парче сирене /60 г/
4 – 5 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. олио или 6 г масло
3 щипки сусам за поръсване отгоре
Начин на приготвяне:
Толкова лесна баница едва ли има – просто си накъсваме корите и с яйцата и сиренето разбъркваме с вилица.Киселото мляко смесваме с бакпулвера и добавяме към сместа.Изсипваме в малка тавичка с хартия за печене и поръсваме със сусама. Печем до зачервяване в загрята на 170 градуса фурна.
За тези, които искат да знаят повече:
Имаме си много вкусна баничка за четири блока протеини /яйцата и сиренето/, въглехидрати /корите за баница/ и мазнини от олиото /маслото/ и сусама.
Как можете да си я хапвате:
Ако я разделите на четири равни парчета, във всяко ще имате по 1 БПВМ. Ето няколко варианта за хапване:
1/ Едно парче баничка с 1 ч.ч. кисело мляко
2/ Едно парче с чаша айран
3/ 2 парчета с чаша айран
4/ 3 парчета с айран за голямо хранене /обяд или вечеря/
Благодарим на Ваня Делякова за идеята и снимките :* :* :*