Необходими продукти:
Една цяла и една половина кори за баница /т.е три половинки/. Можете да ползвате обикновени или пълнозърнести кори.
1 яйце
половин длан сирене /60г/
Малко масло за намазване на тигана
Начин на приготвяне:
От яйцето и сиренето правим смес в малка купичка и разпределяме по равно на трите половинки кори. Завиваме на плик и печем в предварително нагрят, незалепващ тиган от двете страни до зачервяване. Ако желаете, може на сух, незалепващ тиган да изпечете и след това с много малко масло да намажете баничките, така повече се усеща аромата му…Това е 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Получените три банички са три блока протеини,въглехидрати и мазнини. Протеините са от яйцето и сиренето,а въглехидратите от корите за баница. Мазнините са от сиренето и маалкото масло/малко 😉 😉 😉 /
Как можете да си ги хапнете:
1-ви вариант: За едно малко хранене – едната баничка с чаша кисело мляко /200мл/
2-ри вариант: Пак за едно малко хранене – две банички с айрянче.
3-ти вариант: За голямо хранене -трите банички с айрянче.
Да ви е вкусно :*




