-
Необходими продукти:
1 и ½ ч.ч. нахут от буркан/консерва /280 г/
1 препълнена с.л. овесени трици /19 г/
2 яйца
4 – 5 с.л. от меката извара на Лидл, но ако нямате, може и някаква друга мека извара /112 г/
Парче сирене /84 г/
Маслинки без костилка /40 – 50 г/
2 с.л.пармезан за поръсване /около 20 грама/
Бакпулвер
Начин на приготвяне:
Намачкваме нахута с уреда за правене на пюре, може и с вилица, но е по-трудно. Добавяме яйцата, бакпулвера, изварата, маслинките нарязани на колелца, овесените трици. Объркваме всичко и накрая добавяме натрошеното сирене. Пак разбъркваме всички съставки. Може да разделите в 8 силиконови формички за мъфини. В случая са направени в тава за мъфини, с нарязана хартия за печене на малки квадрати и мушнати във формите на тавата и вътре изсипана сместа. Накрая поръсваме по малко от пармезана върху всеки. Пекат се на загрята на 180 градуса на горен и долен реотан, около 35 минути, но всичко зависи от вашата фурна.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашите мъфини са за осем блока протеини /сиренето, изварата, яйцата и пармезана/, въглехидрати /нахута и овесените трици/ и мазнини от маслините и малко от пармезана.
Как можете да си го хапвате:
Ако са ви излязли осем броя, то във всеки има по 1БПВМ. Два мъфина за закуска или следобедно храненеса супер . Ако исктае можете да хапнете три за голямо хранене. С айрянче ще е чудесно. А може за голямо хранене да хапнете два мъфина с чаша кисело мляко . Вариантите са много. Действайте :*
А рецептата и хубавите снимки са на Елина Димитрова. Благодарим. Да ни е вкусно :* :* :*