Необходими продукти:
2 яйца – 2БП
56 г сирене – 2БП
28 г кашкавал – 1БП
168 г котидж сирене – 3БП
144 г овесени трици – 8БВ
Малка топка замразен или 2 шепи пресен спанак
4 – 5 с.л. прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер, сол, ако не ви е солено /опитвайте/
24 г сусамено семе за поръсване – 8БМ
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата с вилица или миксер. Добавяте триците и изчаквате малко да набъбнат. След това прибавяте натрошеното сирене, котидж сиренето, настъргания кашкавал и наситнения спанак. Накрая са бакпулвера с прясното мляко. Разбърквате добре и изсипваме в малка тавичка с хартия за печене или направо в голяма тава с хартия за печене /ако искате да е по-тънка и хрупкава баничката/. Оформяте нещо като малък правоъгълник и поръсвате със сусама. Печете в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, около 20 – 25 минутки.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата баничка е за 8БВПМ. Въглехидрати /триците/, протеини /сирената и яйцата/, мазнина /сусама/.
Как можете да си го хапвате:
Както и да я направите, делите я на четири равни парченца. Във всяко едно има по 2БПВМ. Едно такова парче за закуска заедно с чаша айрян е супер старт за деня.
Да ви е сладко!