Необходими продукти:
- 3 яйца – 3 БП
- 220 мл прясно мляко – 1 БПВ
- 112 гр нискомаслена извара – 2 БП
- 50 гр тапиока – 5 БВ
- 2 ч.л. зехтин – 6 БМ
- Ванилия
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата с прясното мляко, изварата и брашното от тапиока. Подправяте с ванилия. Зехтина използвате за намасляване на тигана. Изпичате 6 палачинки.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези вкусни палачинки са за 6 блока протеини /яйцата, изварата, млякото/, въглехидрати /брашното/ и мазнини /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
1 палачинка е за 1БВПМ. Ако искате да добавите пълнеж, може да го направите така:
1/ 1 палачинка + 56г мека извара+80 г боровинки+ 3г тахан. Това е за 2 цели блока.
2/ 1 палачинка + 35г моцарела лайт + 12г мед+ 1 цял орех. Това също е за 2 цели блока.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева Благодарим и!
Да ви е сладко!