Необходими продукти:
Белтъците на две яйца или едно цяло яйце
малка бучка сиренце /60 г/
1 пълна с.л. котидж сирене /60 г/
5 – 6 с.л. овесени трици /76 г/
малка топка замразен спанак
2 – 3 с.л. прясно или кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер, сол, ако не ви е солено /опитвайте/
2 с.л. сусамено семе за поръсване /12 г/
Начин на приготвяне:
Разбъркваме яйцето с вилица /а ако искате може и с миксер, но аз го правя по мързеливия начин с вилица 😉 / Добавяме триците и изчакваме малко да набъбнат. След това прибавяме натрошеното сиренце и котидж сиренето + спанака. Накрая са бакпулвера с киселото/прясното мляко. Разбъркваме добре и изсипваме в много малка тавичка с хартия за печене или направо в голяма тава с хартия за печене и оформяме нещо като малък правоъгълник. А може и да си оформите 4 малки банички върху хартията за печене и така да си печете в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, около 20 – 25 минутки. Това е :*
За тези, които искат да знаят повече:
Имаме си полезни банички за четири блока протеини /яйцето и сирената/, въглехидрати от триците и мазнини от сусама.
Как можете да си го хапвате:
Както и да я направите, делите я на четири равни парченца. Във всяко едно има по 1БПВМ. Две такива парченца с чаша айрян сутрин направо класика. Или пък за междинно хранене следобед. Толкова са удобни за взимане и навън, за из път също. Ухаят страхотно, докато се пекат. Почвайте ги и да са ни вкусни :* :* :*
Благодарим за снимките на Михаела Косева 🙂