Необходими продукти:
2 броя Лаваш, около 80 г – 6 БВ
105 г мляно чисто свинско месо – 3БП
1 яйце – 1БП
70 г моцарела лайт – 2БП
2 ч.л. масло за намазване на лаваша ( може да се замени с маслини ) – 6БМ
Чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с яйцето и подправките. Намазваме единия лаваш с маслото, отгоре с 1/2 от каймата и разпределяме 1/2 от моцарелата. Повтаряме същото и с другата кора лаваш. Печем на грил на фурната до зачервяване, следете да не изгори, става бързо.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялото количество за принцесите е за 6БВПМ. Протеини /каймата, яйцето и моцарелата/, въглехидрати /лаваша/, мазнини /маслото/.
Как можете да си го хапвате:
Хапвате едната кора за 3БВПМ. Идеално е за голямо хранене или половиният лаваш за 1,5БВПМ, за закуска или следобяд.
Рецептата и снимките са на Елина Димитрова. Безкрайно и благодарим!
Да ви е сладко!