Необходими продукти:
4 – 5 с.л. овесени трици /38 г/
бучка сирене /30 г/
бучка кашкавал /30 г/
1 непълна ч.л. зехтин /2 г/
Начин на приготвяне:
В купичка сипваме триците и към тях малко топла водичка, да стане гъста кашичка. Малко изчакваме да набъбнат триците и добавяме натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Загряваме тиган и намазваме със зехтина. Разстиламе на не много тънко, нито пък дебело и печем от двете страни до зачервяване. По 3– 4 минутки на страна са достатъчни.
За тези, които искат да знаят повече:
Това е пърленка за два блока протеини /сиренето и кашкавала/, въглехидрати /от триците/ и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
За закуска или междинно хранене цялата. А половината или парченце от нея с обяда или вечерята ви.
Благодаря на Александрина от моята група за идеята и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*