Необходими продукти:
¼ ч.ч. топло прясно мляко /50 мл/
щипка захар /не броя/
1/2 пакетче суха мая
Парче кашкавал /112 г/
Средно голямо парче сирене /84 г/
1 яйце
7 – 8 с.л. овесени трици /76 г/
5 – 6 с.л. брашно от лимец /56 г/
сусам за поръсване
Ако сиренето и кашкавала са пълномаслени не добавяме друга мазнина.
Начин на приготвяне:
Маята, брашното и щипката захар разбъркваме в купичка и оставяме да шупне. Смесваме всички продукти и оформяме 8 рогчета. Слагаме в тава с хартия за печене и оставяме за малко /20 минутки/ да втасат. Печем в студена фурна за да могат да втасат още малко докато загрее.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашите рогчета са за осем блока протеини /яйцето, сиренето и кашкавала/, въглехидрати /триците и брашното/ и мазнини малко от сиренето, кашкавала и сусама, с който поръсихме.
Как можете да си го хапвате:
Щом са излезли осем рогчета във всяко имаме по 1 БПВМ. Две такива рогчета са идеалния старт на деня за закуска или междинно хранене. Взимате си за път или на рабта. Изборът е ваш 🙂
Идеята за рогчетата е на Деси Чанева. Благодарим и на Даниела Пенчева за допълнителните идеи и снимките. Да ни е вкусно :* :* :*