Необходими продукти:
За палачинката:
1 яйце
2 с.л. хуск
Щипка спанак за ефектния зелен цвят на палачинката
малко водичка
За плънката:
Шепа малини /130 г/
2 с.л. кисело мляко с няколко малинки в него за да стане розово сосче и малко ванилия стевия за подслаждане
щипка семена по избор за поръсване /3 г/
Начин на приготвяне:
Забъркваме си сместа за палачинките – разбиваме яйцето с хуска, малко водича и спанака. Някои направо в Булет или с пасатор разбиват за по еднородна смес. В нагорещен тиган сипваме на няколко места и печем от двете страни. Като изпечем си разбъркваме киселото мляко с няколко малинки, малко ванилия и стевия и става розово сосче. Заливаме палачинките, добавяме малинки и семенца и хапваме :*
За тези, които искат да знаят повече:
Начите палачинки са за блок протеини /яйцето/, въглехидрати /малинките/ и мазнини от семената. Останалото не се брои.
Как можете да си го хапвате:
За закуска или междинно хранене – много вкусни 🙂
Можете в двойна доза да си ги направите. Това е възможно най – малката доза 🙂
Благодарим на Ваня Делякова за идеята и снимките. Да ни е вкусно :* :* :*