Необходими продукти:
750гр. ананас
2 пакетчета желатин
5-6 с.л. ванилов протеин около 70г
4-5 с.л. лешников тахан (около 50г) завишен заради сухия протеин
150 мл кокосова вода/ бистрата течност на консерва, кокосово мляко. Тя не се брои/
Начин на приготвяне:
Нарязваме ананаса на парчета, блендираме го и добавяме към него сухия протеин, добавяме и кокосовата вода, блендираме отново. Накрая разтваряме желатина според инструкциите на опаковката и добавяме към останалата смес. Разпределяме в еднакви чашки или купички на 10 еднакви порции и накрая разпределяме лешниковия тахан отгоре върху всяка чашка. Оставяме за 1-2 часа в хладилника и имаме супер свежо балансирано десертче.
За тези, които искат да знаят повече:
Този мус е за 10 блока ПВМ въглехидрат /ананаса/, протеин /сухия протеин/, мазнина от тахана.
Как можете да си го хапвате:
Ако разпределим на 10 равни чашки, ще имаме по 1 цял блок във всяка чашка, идеални за малко хранене или като десерт към вечерята.
Благодарим за тази чудесна идея и снимки на Краси Атанасова да ви е сладко!