Необходими продукти
За блата:
4 яйца
3 пълни с.л. брашно / в случая от лимец 75г /
ванилийка
малко прясно мляко, кафе за напояване после /който иска/
За крема
110 г прясно мляко
110 г кисело мляко
224 г мека нискомаслена извара от Лидл/ цялото пакетче/
14 г сух протеин
1 пакетче желатин
2 с.л. мед / 36 г/
390 г малини /може и ягоди, даже и са повече ягодите като грамаж/
18 г кокосови стърготини
стевия,ванилия
орехи за украса
Начин на приготвяне
Първо смесвате продуктите за блата и разбивате до хомогенна смес. Изливате във форма за торта с хартия за печене на дъното и печете в предварително загрята фурна до зачервяване. Не му е нужно много време, защото е тънък. След като се изпече и изстине го сиропирате с малко кафе. Нареждате малинките отгоре и приготвяте крема,за който се разбиват млеката с изварата, добавяте протеина на прах, меда и кокосовите стърготини. Желатина се разтваря на водна баня според указанията на пакетчето. Изливате тази смес върху блата с малините и оставяте в хладилника за една нощ /ако издържите ;)/ да стегне. На сутринта поръсвате с 10 смлени ореха.
За тези, които искат да знаят повече
Това перфектно чийзкейк – парфе е 12 блока протеини,въглехидрати и мазнини. Мазнините са завишени,заради протеинът на прах. Въглехидратите са от малините, брашното, меда и по малко от млеката. Протеините са от яйцата, изварата, протеинът на прах, желатина и малко от млеката. Мазнините са от кокосовите стърготини, орехите и по малко от млеката.
Как можете да си хапвате тази торта?
Разделяте на 6 равни парчета. Във всяко има по 2 блока ПВМ. Можете да си хапнете едно парче за междинка или две за голямо хранене/но не повече – хаха/. Изненадайте близките си с това малиново изкушение, за хора, които не са свикнали на по – здравословния вкус на храната, може към всяко парче да добави малко течен мед като топинг. Да ви е сладко 🙂