Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Десерти / Идеи за сладки

Тиквеник  

Тиквеник  

Необходими продукти: 

7 бр. фини точени кори /200 г/

700 г тиква /сурова настъргана/

85г еритритол

1ч.л.канела / може и повече/

80 – 100 г смлени орехи /веднъж нямах орехи и го направих със смлени фъстъци, пак стана много вкусно /

3-4 с.л. мазнина / аз го правих с кокосово масло, става супер вкусно, но става с всякакво/

ВАЖНО! Тук няма протеини, за да бъде балансирана рецептата, трябва да добавите или цедено мляко, или Котидж сирене, или извара или просто да ядете основното само с лека салата и за десерт да си хапнете 1 парче от тиквеника 🙂 

Начин на приготвяне: 

Най – бавното нещо в цялата рецепта е да нарежете и настържете на едро ренде тиквата.. След като направите това, половината работа е свършена 🙂

След като тиквата е настъргана я смесвате с еритритола, канелата и смлените орехи. 

Приготвяте си тавичката и включвате фурната на 200-220 градуса. Единия път го направих в кръгла тавичка, другия път в правоъгълна. Просто в правоъгълна по – лесно се разделя на порции 🙂

Взимате една кора, намазвате я цялата с масло / моето беше разтопено кокосово и мажех с пръсти, за да ми стигне :)/, слагате по цялата кора от плънката по 2, 3 лъжици горе долу излизат за кора и внимателно завивате и слагате в тавичката.  

И така повтаряте цялата тази процедура и с останалите 6 кори… 

Не забравяйте да намазвате всяка кора с масло. След като сте събрали всичко в тавичката, трябва да ви остане малко мазнина да намажете и отгоре корите, за да не се препече бързо отгоре и да остане сух тиквеника. Аз единия път пекох 30 минути, без да закривам отгоре тиквеника, а другия път реших, че ще стане по – сочен и сложих фолио първите 20 минути и после още 15 пекох без фолио. И двата се получиха супер…

След като е готов тиквеника се раделя на 10 равни парчета. Приятен апетит! 

За тези, които искат да знаят повече: Целия тиквеник е със завишени мазнини, което не е толкова фатално, и все пак блоковете общо са 20. Протеини няма, въглехидратите са от тиквата, корите, а мазнините от орехите и маслото. 

Как може да си го хапнете? 

Аз си го хапвам за десерт – например ям си основното – 1 длан месо или някакви яйца бъркани или риба и т.н. със свежа салата / без хляб, без други въглехидрати/ и за десеет си изяждам 1 парче тиквеник.

Друг вариант е да си изядете:

1 парче окло 2БВМ + 112г Котидж сирене или извара

1 парче +200г кофичка нискомаслено цедено мляко 


Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.