-
Необходими продукти:
Чернокоп – 3,4 рибки / 168 г с костите, без главите /
1 ч.л. мазнина за намазняване на тигана
Салата с много зеле и съвсем малко моркови 65г / колкото искате като грамаж от салатата /
Варианти за допълване на въглехидратите:
- 1 голям плод за десерт – / 250 г/ – така е зелена рецептата
- 1 юмрук картофи /125 г/
- 1 умрук сварен ориз /100 г/
- 150 г плод + 1 филийка Бонус – така е оранжева
Начин на приготвяне:
Почиствате рибата, посолявате я и я оставяте в хладилника. Колкото време имате, понякога я оставям цяла нощ, друг път не я оставям изобщо.
След това я изпичате на незалепващ тиган или скаричка /фурничка/, като намазнявате с 1 лъжичка мазнина .
Правите си салата от зеле или зеле с малко моркови, колкото искате голяма салатата .
Избирате дали да изядете 1 филийка с рибата и салатата и за десерт плод или някой от другите варианти.
В случая на снимката съм смесила салатата зеле с моркови със 1 юмрук ориз.
За тези, които искат да знаят повече: Това е обяд или вечеря от 3 блока. Протеините са от рибата, въглехидратите са от салтата и някой от четерите варианта и мазнините от 1ч.л.мазнина, с която ще намажете тигана.