Необходими продукти:
за омлета:
1 яйце
1 длан чиста шунка / пуешко филе / пилешка шунка – 84 г
по желание може към шунката може да добавите малко: прясна чушка, лук, гъби, кисели краставички – може само едно от тези, може и без нито едно, може и комбинации от тях, в случая е с гъби, шунка и праз
за салатата:
зеленийки /колкото искате/
1 домат /330 г/
½ краставица
за десерта:
1 парче печена тиква / 200 г/, ако нямате тиква може да замените със 1 среден суров плод – ябълка, портокал, круша и т.н.
малко орехи – /2 цели, натрошени отгоре/
Начин на приготвяне:
Може да си го приготвите, така както вие обичате, важното е да спазите пропорциите..иначе в случая, за да изглежда толкова добре на снимката е направен по следния начин..
В малко водичка задушавате избраните от вас зеленчуци – гъби, чушка и т.н..добавяте подправки на вкус и добавяте за малко нарязаната на дребно шунка.
Чуква се едно яйце, разбъркано със малко сол, на незалепващ тиган, съвсем леко намазнен и се прави като палачинка, не се обръща от другата страна, тъй като е много тънко и се изпича добре.. изважда се…вътре се слага плънката и се завива внимателно..
Приготвяте си салатата, за десерта тиквата трябва да е изпечена, ако нямате, заменяте с някой суров плод и готово 🙂 Бързо, лесно и многооо вкусно и засищащо…
Другия вариант е да си задушите зеленчуците със шунката и гъбите и накрая да добавите към тях яйцето и внимателно да обърнете и от другата страна.. 🙂
За тези, които искат да знаят повече: това са 3 блока П,В,М. Протеините са от яйцето и шунката, въглехидратите са от зеленчуците и десерта и мазнините от орехите и малкото мазнина в тигана 🙂
Забележка: *Ако предпочитате, може да направите омлета със сирене вместо шунка – обезмаслено сирене също 1 длан / 84 г/, може и да направите микс шунка и сирене / ½ длан на ½ длан – 40 / 40 г 🙂 /