Необходими продукти:
270 г средно голяма тиквичка 0.75 БВ
30 г лук 0.25 БВ
65 г морков 0.5 БВ
165 г домат 0.5 БВ
84 г телешка, не мазна кайма 2 БП
28 г кашкавал 1 БП
1 ч.л. зехтин 3 БМ


Начин на приготвяне:
Почистваме тиквичката от дръжката и капачето, разрязваме на две по дължина и издълбаваме сърцевината – да се получат двете половинки като лодки.
В тиган на котлона сипваме малко водичка / 3-4 с.л. /, зехтина , нарязания на ситно лук и парченцата морковче. Като поомекнат добавяме каймата и бъркаме докато си смени цвета и стане на “трохи”. Добавяме и нарязаната сърцевина от тиквичката и оставяме да поомекне и тя. Прибавяме част от домата нарязан на кубчета и подправките и намаляме котлона да се посгъсти. Това е нашата плънка за получените преди това лодки. Напълваме си ги, нарязваме на филийки останалия домат и поръсваме с настъргания кашкавал. Запичаме в тавичка върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса. и готово 😉
Това количество е за 1 човек, ако искате да приготвите за повече, просто умножавате всичко по 2, 3 или за колкото още човека ще желаете 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусотийка е за 3 протеинови блока, 3 мазнинни и 2 въглехидрати. Тоест – ще допълваме за да се получи баланса. Протеините са от месото и кашкавала, мазнините от зехтина, а тиквичката, лука и моркова са въглехидратите.
Как можете да си го хапнете?
В случая, както е показано на снимката просто си хапвате една средно голяма ябълка / 100 г / за десерт и баланса е готов.
Можете да замените ябълката и да си добавите филийка хляб Бонус, Тонус или Вита.
И към двата варианта можете да си хапнете зелена салатка / но само със сол и оцет и може с дресинг от лъжица кисело мляко /, без мазнини, защото ги сложихме в плънката на тиквичката 🙂
Може и айрянче, за който обича или малка купичка таратор.
Да ви е вкусно (moa) А ние блгодарим на Албена Боянова за идеята и изпълнението.