-
Необходими продукти:
Печена на скара или фурна пилешка или телешка, не мазна пържола колкото дланта ви / 84 г /. Ако е от свинско месо – 105 г
малък домат / 165 г /
Червен боб от консерва – 1-2 с. л. / 25 г /
половин краставица
няколко листа зелена салата
една препечена филийка Бонус, Тонус или Вита
2-3 с. л. кисело мляко
1 ч.л. горчица
настъргана лимонова кора / който иска /
сол
малко сок от лимон
сух чесън
мъничко зехтин / по-малко от чаена лъжичка /
Чаша вино / 90 мл /
Начин на приготвяне:
От киселото мляко, горчицата, лимона. зехтина и подправките си приготвяте сосчето. Нарязвате зеленчуците, начупвате върху тях филийката и заливате със соса. Добавяте пържолката и си сипвате чаша вино. По-долу ще дам вариант и без вино 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Целият обяд / вечеря е за три блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от месото, въглехидратите от зеленчуците, крутоните и винцето, а мазнината – малко от горчицата и зехтина.
Вариант без вино, за тези, които си го направят за обяд или шофират 😉 : Вместо вино хапвате за десерт малък плод / до 100 г / ябълка, круша, портокал.
Да ви е вкусноо :*