-
Необходими продукти:
Средно голямо парче месо от пилешки гърди / 84 г /
3 -4 с.л. перлен ечемик суров / 36 г /
Шепа зеленчуци микс по малко тиквичка, морков , гъби , лук
1 ч.л. зехтин
подправки на вкус – в случая куркума, малко черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Предварително сваряваме ечемика. Той утроява обема си, затова варим както ориз, даже малко по – дълго.
Нарязваме пилето на малки хапки и задушаваме в зехтина с малко водичка в малка тенджерка. Добавяме лук и зеленчуците и готвим докато омекнат и се сготви месото. Слагаме куркумата, черния пипер и сварения ечемик. Объркваме и изчакваме още 1-2 минути да се овкуси всичко . Сервираме с поръсен магданоз.
За тези, които искат да знаят повече:
Това е супер вкусотия за три блока протеини / месото /, въглехидрати / ечемика /, и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря, с голяма зелена салатка или купичка тараторче например :* Опитайте. Да ни е вкусно :*