-
Необходими продукти:
тиквичка 360 гр.
домати 165 гр.
морков 65 гр.
малко лук и чесън /не броим/
телешка кайма чиста 84 гр.
кашкавал 28 гр.
зехтин 1 ч.л.
подправки на вкус-босилек, черен пипер, кимион
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичката с уред, който прави зеленчуците на спагети, ако нямате такъв, може да я настържете на обикновено ренде. Задушаваме на тиган с малко водичка и сол, докато тиквичката омекне. След това я отцеждаме добре и я изваждаме от тигана. Задушаваме в зехтина останалите зеленчуци, нарязани на ситно – лука, чесъна, моркова, домата (ако обелите домата става още по-вкусно) и накрая прибавяме, каймата и овкусяваме с подправките. След като е готово, изсипваме плънката върху готовите спагети от тиквички и поръсваме с кашкавала.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашите спагети от тиквички “Болонезе” са за три блока протеини / каймата и кашкавала /, два блока въглехидрати / тиквичката, моркова, доматите /, и три блока мазнини от зехтина.
Как можете да си ги хапнете:
ЗАБЕЛЕЖКА:
Трябва да си добавите още 1 блок въглехидрат!
- Мога да ви предложа чаша вино /до 100 мл /, ако е на вечеря, а за да изравните баланса
- Или 100гр. плод (ябълка) или друг плод за 1 блок въглехидрат от табличката.
Благодарим за идеята и снимките на Мария Минчева 🙂 Да ни е вкусно!